Bijeenkomsten & opleidingen

Vanaf 2015 zijn wij begonnen met de bijeenkomsten, op dit moment doen wij 6x per jaar bijeenkomsten om alle doven en slechthorenden EHBO'ers uit verschillende windstreken bij elkaar te laten komen om hun verhalen/ ervaringen uit te wisselen. We herhalingen zowel theorie als praktijk om hun competenties te behouden. Het is leuke en saamhorige club bij elkaar. De bijeenkomsten zijn van 10 t/m 14 uur op zaterdag ochtend om van elkaar te leren onder deskundige leiding van een instructeur eerste hulp/ reanimatie AED. Ben je een EHBO'er en je hebt een diploma, meld het gerust aan om 4x van 6x per jaar bij elkaar te komen onder lotgenoten. Wil jij ook graag iemand die onwel wordt kunnen helpen op een verantwoorde manier?

Door het volgen op zaterdagen van 8 EHBO-lessen, inclusief proef examen en een examen, ontvang je het erkende diploma EHBO van Het Oranje Kruis als je slaagt.

Na deze cursus ben je o.a. in staat om te reanimeren zowel volwassenen als kinderen en baby's, de AED toe te passen, weet je levensreddend te handelen en heb je meer kennis van kleine ongevallen, vergiftigingen en warmte en koude letsels.

De cursus EHBO wordt na de zomervakantie van 2022 op de woensdagen in Cothen gegeven en zaterdagen ergens in Nederland bij voldoende aanmeldingen.

De kosten voor de volledige EHBO-cursus, inclusief boek, materialen en examen, zijn 220,00 euro.

Sommige ziektekostenverzekeraars blijken deze kosten te vergoeden. Bekijk daarvoor je polisvoorwaarden. Zie volgende link: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

De geplande cursusdata zijn nog niet bekend. Als je na de zomervakantie van 2022 een gegarandeerde cursusplek EHBO wilt hebben, geef je dan nog tot eind augustus 2022 op door een e-mail te sturen naar: secretariaat.doven.ehbo@gmail.com

Na de aanmelding van 8 cursisten kunnen wij van start gaan. Download hier het inschrijfformulier.


Jurische zaken

wetgeving

Meer weten hoe de aansprakelijkheid is geregeld? Dat leest u hier